vineri, 5 iunie 2009

De ce asa ?

În viziunea multora, acesta ar trebui sa fie un blog colorat, "sclipicios", scris în "limbajul adolescentin" (mai exact, cel ultilizat de aceştia pe messenger). Ei bine, de data asta nu. Încă mai există şi un alt fel de adolescenţi. Cei care îşi cunosc relativ bine limba şi care o utilizează, cei care nu sunt neapărat "cool" de ochii lumii şi cei care încă nu s-au contagiat de virusul autohton al manelelor şi aşa-numiţilor cocălari. Mai sunt adolescenţi care pun mâna pe o carte, care ascultă şi ştiu să aprecieze muzica bună, care nu văd în micile "filozofii" şi "predici" ale celor din jur neapărat o jignire.
Regretabil este, însă, că mulţi dintre "adulţii" vremii văd în noi nişte inapţi, temători fiind de ce viitor le asteaptă urmaşii. Urmaşi care, desigur, vor fi absorbiţi de la sine în "marea de oameni mici", formată din incapabili, inculţi etc, asta în viziunea "oamenilor mari" (mari la propriu, bineînţeles). De ce, domnilor, nu ne lăsaţi pe noi, restul, să ne spunem punctul de vedere şi "ne tăiaţi macaroana" fără drept de apel numai când ne auziţi vârsta ? Credeţi că anii vă dau neapărat mai multă înţelepciune şi inteligenţă încât să "îi furaţi pâinea de la gură" Celui cu drept de judecată ?
După o scurtă analiză, noi, "inapţii" vremurilor cotidiene, am ajuns şi la o concluzie. De ce s-ar duce ţara asta pe apa sâmbetei dacă ar fi într-adevăr plină de adulţi responsabili ? De ce dumneavoastră, cei foarte capabili şi dotaţi (din punctul de vedere al inteligenţei, se înţelege), nu sunteţi "acolo sus", la putere, să eliminaţi scursurile societăţii, dacă tot sunteţi într-atât de abili să ne comentaţi ? Ştim deja scuza mecanică : "Nu se poate, acolo se ajunge pe pile !". Iertare-mi cer, dar nu mai cred.
Dar, să nu intrăm în "politici", "deontologisme" şi alte cele că, vorba aia, "nu-i de noi". Vă iertăm şi de data aceasta nonşalanţa cu care ne băgaţi pe toţi în aceeaşi oală şi continuăm să înghiţim în sec în faţa ignoranţei dumneavoastră. Pentru că, nu-i aşa, va veni şi vremea noastră.

4 comentarii:

  1. Bravo... Poate ca e o aluzie la "angoasele" de pe blogul meu. Da-mi voie sa cred ca ma numar printre "ceilalti", care vor sa descopere astfel de tineri, care "mai pun mana pe o carte", care "au ceva de spus" si nu numai... Intr-adevar, anii multi la numar nu dau neaparat intelepciune... (o sa vezi cand vei studia "Curba lui Gaus" ). Totusi, recunoaste ca o doza considerabila de naivitate exista in voi si e poate invers proportionala cu varsta. Bravo... La mai multe (postari si... "succesuri" )

    RăspundețiȘtergere
  2. ... ! (uitasem un semn de exclamare...)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte tare ! din pacate,noi,suntem prea mici pentru a intelege toate "chestiile" celor mari !
    Bafta !

    RăspundețiȘtergere